kolmapäev, 9. september 2015

Punamütsike 200 aastat Hiljem

Punamütsike kakssada aastat hiljem

Autor: Kiiri Saar

Seekord valisin ma endale suvelugemiseks raamatu Punamütsike kakssada aastat hiljem. See raamat oli päris pikk, aga samal ajal ka huvitav, sest seal toimusid üsna kaasaegsed tegevused - näiteks mindi McDonaldsisse sööma või käidi shoppamas. 
    
Punamütsike on juba kakssada aastat ühte ja sama lugu läbi teinud: viinud vanaemale korviga süüa, saanud hundi poolt söödud ja päästetud. Ühel päeval on Punamütsikesel sellest täiesti kõrini. Ta ütleb hundile, et tema seda sama asja enam teha ei taha. Kuna hunt on samamoodi kõigest tüdinenud, pakub ta välja, et võiks minna Tallinnasse Lady Gaga kontserdile. Punamütsikene ehk pärisnime järgi Karin on sellega nõus.
    Nad asuvadki järgmisel päeval teele. Sõidavad läbi Saksamaa, söövad McDonaldsis jne. Ühel päeval kohtuvad nad Hansu ja Gretega, kes on väga rõõmsad neid kohates. Karin armub esimesest silmapilgust Hansu ning pakub välja, et nad liituksid nendega. Tee peal kohtavad nad veel 3 põrsakest, näevad moedisainer Kaunitari ning tema meest Koletist. Koletisele hakkab Punamütsike meeldima, sest tema abielu on allamäge minemas ja Pünamütsike on kena tüdruk. Karinile meeldis ka Koletis, aga mitte nii palju kui Hans. 
Ühel päeval sai Karin kõne Koletiselt, kes tahtis kohtuda. Nad said kokku ja Koletis rääkis, et ta oli Kaunitarist lahku läinud. Ta ütles, et armastab Karinit ja juba järgmisel päeval sõitsid nad lennukiga Koletise lossi poole. Nad veetsid seal toredalt aega ja tundus, et midagi enam paremaks minna ei saa. Ühel hetkel teatas aga Karin Koletisele, et tegelikult meeldib talle hoopis Hans. Koletis oli veidi pettunud, kuid mõistis teda. Ta saatis Karini tagasi kodumaale. Kodus otsustas Karin minna ülikooli. Kui ta oli mõned kuud koolis käinud, sai ta kõne Gretelt, kes andis nõu, kuidas oleks võimalik Hansuga kohtuda. Hans oli veidi solvunud, et Karin Koletisega aega veetis ja ei suhelnud Kariniga. Grete ütles Karinile, et Hansul on ühes kohvikus töökohtumine ja et ta võiks sel ajal juhuslikult sinna minna. Karin läkski, nad kohtusid ja Hans oli väga rõõmus.

See oli üks tore raamat. Seal oli palju põnevaid hetki ja seda oli huvitav lugeda.


    

2 kommentaari: